De signalen zijn goed, het animo is groot, dus gaat het SWAC dit jaar weer deze mooie fietstocht organiseren.

Helaas is de tijd echter te kort om gebruikelijk service op te tuigen voor busvervoer op vrijdag, hotelovernachtingen en het gezamenlijke diner in de Vulkan Brauerei. Wel zal er op zaterdag een bus met fietsvervoer geregeld worden, zal de route volledig worden uitgepeild en zullen de 3 rustposten weer als vanouds klaar staan om iedereen te fourageren. We hopen iedereen weer te mogen ontmoeten op zaterdag ochtend op de markt in Mendig, en na jullie inspanning, moe en voldaan weer op de markt in Budel.

 

 

Zaterdag 2 juli 2022

24ste jaar

Wielertoertocht Mendig (D) - Budel (NL)

ca. 245 km met 2700 hoogte meters

 

Hele mooie en uitdagende route!

 

De wielertoertocht Mendig-Budel wordt elk jaar verreden op de 1e zaterdag in juli. Een groot aantal wielertoeristen gaat de uitdaging aan met de verschillende cols, zoals de "Helleweg" bij Langscheid, de "Hohe Acht" of de klim naar rustpost 2 in Vossenack, of zij genieten van zeer snelle afdalingen naar bijvoorbeeld Adenau of naar het stuwmeer ‘Rursee’ nabij Hasenfeld

 

De toertocht leidt u vanuit Mendig in de Vulkanische Oosteifel via een schitterende omgeving naar het Brabantse Budel. De route gaat bijvoorbeeld over de Rurtalsperre bij Heimbach.

 

De toertocht is opengesteld zowel voor groepen en individuele rijders. Er zijn deelnemers uit België, Duitsland en Nederland.

 

 

Faciliteiten:

    Volledig uitgepijld

    Drie goed voorziene rustposten

    Omkleedruimte bij de start

    Fietsen door mooie natuurgebieden

    Onbekende en verkeersarme wegen

    ca 2700 hoogtemeters in ongeveer 20 hellingen

    Goed georganiseerd en veilig (geen NTFU evenement)

    Parcours uitsluitend voor geregistreerde deelnemers

    Bewaakte fietsenstalling bij de finish

    Tassenvervoer naar de finish

    Douches en omkleedgelegenheid in de buurt van de finish

    Na afloop een grandioze tombola te Budel met prachtige prijzen!!

 

 

Ieder jaar worden er foto’s gemaakt en op de website (www.swac.nl/fotos.htm) geplaatst. Daar vind u ook een korte film impressie en een collage.