Introductie:

Fietsvereniging "De Bokkerijders" heeft als doelstelling om gedurende het zomerseizoen twee maal in de week een gezamenlijke tocht te rijden in een toertempo met als motto "samen uit samen thuis".

 

De vereniging telt ruim 75 leden. Niet alleen de diversiteit in leeftijd, maar ook in achtergrond en fietsniveau maken van De Bokkerijders een vereniging waar het leveren van een mooie sportieve prestatie, saamhorigheid en gezelligheid op een bijzondere manier bij elkaar komen.

 

De Bokkerijders streven ernaar om elke zondag rond het middaguur weer terug te zijn bij het clublokaal "Café City Bar" in Budel.

 

Om de sportieve hiërarchie in de vereniging te bepalen is het clubkampioenschap in het leven geroepen. Omdat de meeste leden in de winter hun conditie op peil willen houden, gaan velen gedurende het winterseizoen op de mountainbike of naar het spinninglokaal.

 

Onder de naam Stichting Wieler Activiteiten Cranendonck (SWAC) organiseren de Bokkerijders jaarlijks de monstertoertocht Mendig - Budel, de toertocht Budel – Waldfeucht – Budel en de SWAC MTB-tocht. De leden van de club hebben zich verplicht een bijdrage aan de organisatie van deze tochten te leveren. Mendig ligt in de Duitse Vulkaneifel op ongeveer 20 kilometer van Koblenz. De tocht Budel – Waldfeucht – Budel gaat door België, Nederland en Duitsland, waarbij vanaf de rustpost het parcours de route van Mendig – Budel volgt. De MTB tocht wordt in onze eigen omgeving verreden. Heeft U interesse in onze vereniging, om welke reden dan ook, neem dan contact met ons op.

 

 

Historie:

Omstreeks 1990 startte een kleine groep wielerliefhebbers, waaronder oud-voetballers, met toertochten op de racefiets. Iedere donderdagavond en zondagmorgen stond een rit op het programma. Het doel was om samen sportief bezig te zijn, en na afloop nog gezellig na te kaarten. Eerst gebeurde dat bij ‘de Wielerbaan’, daarna bij ‘de Bellevue’ en vervolgens verhuisden wij naar ‘café de Meulen’ te Budel, samen met de toenmalige eigenaren. Tot medio 2015 is dat ons clubhuis gebleven. Inmiddels hebben we bij ‘café City Bar’ een nieuw onderkomen gevonden.

 

Jaarlijks wordt voor de leden en hun partners een bindingsavond gehouden. Tijdens een van deze bindingsavonden was de opdracht om een naam voor de club te bedenken. Dit werd "De Bokkerijders". Met een knipoog verwijzend naar de rondtrekkende roversbende uit vroegere tijden, die onze omgeving onveilig maakte. Onder deze naam staan wij inmiddels als officiële vereniging geregistreerd. Ook zijn de leden van De Bokkerijders aangesloten bij de NTFU.

 

Om leden te stimuleren zoveel als mogelijk deel te nemen, is vanaf 1994 een clubcompetitie ingericht. Daarbij gaat het niet om de snelste of beste rijder, maar om het bereiken van het hoogste aantal gereden kilometers in clubverband. Dus iedereen maakt kans op de jaarlijkse wisseltrofee. Hoe vaker je komt, des te hoger je op de ranglijst staat.

 

Bij De Bokkerijders staat de liefde voor toerfietsen (race of mountainbike) voorop. Door veel zelf te fietsen en door het organiseren van genoemde evenementen. En alles in een informele en gemoedelijke sfeer. Plezier en gezelligheid tijdens en na het fietsen zijn bepalende kenmerken. Het moet vooral samen leuk zijn. En weet je: dat is het altijd bij De Bokkerijders in Budel.